Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Ekološke kmetije Vogelnik

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani ekokmetija-vogelnik.si, ki je v lasti podjetja PETRA POTOČNIK - NOSILKA DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI(v nadaljevanju podjetje), so sestavljeni v skladu Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Obravnavajo delovanje podjetja, ter poslovni odnos med kupci artiklov podjetja in uporabniki storitev spletne strani ekokmetija-vogelnik.si(v nadaljevanju: kupci).

 

Podatki

Ekološke kmetije Vogelnik
PETRA POTOČNIK - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Zelen Breg 17
2390 Ravne na Koroškem
DŠ:26325497
TRR: SI56 1010 0005 0806 655


 

Kontakti

Informacije o storitvah podjetja, izdelkih, naročilih, dostavi in reklamacijah:

Elektronski naslov petra.potocnik2011@gmail.com ali info@ekokmetija-vogelnik.si

Telefon: 041 364 964 ali 041 769 734

 

Ponudba artiklov in cene

Zaradi dinamične narave poslovanja se ponudbe in cenik na spletni strani podjetja pogosto spreminjajo. Vse cene vsebujejo DDV. 

 

Možnost nakupa

Nakup se izvaja reko spletne trgovine ekokmetija-vogelnik.si

 

Naročilo in cene

Kupec izdelek naroči v spletni trgovini ekokmetija-vogelnik.si preko nakupne košarice. Po oddaji naročila, kupca kontaktiramo preko elektronske pošte ali telefona, preverimo naročilo in se z njim dogovorimo o prevzemu oz. dostavi. 

Kupoprodajna pogodba med podjetjem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo.

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežnikih podjetja. Na podlagi te pogodbe podjetje izstavi kupcu račun preko elektronske pošte.

 

Načini plačila/dostave

Plačilo se izvede z gotovino ob dostavi ali osebnem prevzemu na kmetiji.

 

Pravica do odstopa

Kupec  ima pravico, da v roku 8 ur od prevzema naročene hrane in pijače ponudniku na tel. št.041 364 964 ali 041 769 734 sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, zaradi neustreznosti hrane ali pijače. Kupcu se ob dokazani neustreznosti vrne del kupnine ali kupnino v celoti. V primeru vračila nam posredujte vaše osebne podatke, številko tekočega računa ter račun.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: info@ekokmetija-vogelnik.si

Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 48 ur od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).


Varovanje osebnih podatkov

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnikov/kupcev v skladu z ZVOP-1. Podatke o uporabnikih/kupcih so shranjeni zgolj na strežnikih podjetja in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam. Podjetje uporablja podatke uporabnikov/kupcev izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Komunikacija

Podjetje z uporabniki/kupci stopa v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik/kupec izrecno ne nasprotuje in v skladu z ZEKom-1.

Pritožbe in spori

PETRA POTOČNIK - NOSILKA DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Morebitne pritožbe kupcev v zvezi s ponudbami spletne trgovine ekokmetija-vogelnik.si obravnavamo na info@ekokmetija-vogelnik.sii vsak delovnik med 9. in 16. uro. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.  ekokmetija-vogelnik.si je dolžan varovati podatke pritožnika in jih ne razkrivati tretjim osebam, razen na izrecno željo pritožnika.

ekokmetija-vogelnik.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ekokmetija-vogelnik.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Odveza odgovornosti

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Trgovina ekokmetija-vogelnik.si si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne trgovine ekokmetija-vogelnik.si kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

Zadnja objava splošnih pogojev: Marec 2022