O nas

Z ekološkem kmetovanju smo se začeli ukvarjati pred 23 leti. Leta 1999 se je veliko govorilo o boleznih norih krav, trgovci so na veliko uvažali meso  iz tujih držav, kjer govedo med rejo ni videlo ne sonca ne trave. Uživalo je samo večino čudnih stvari (antibiotiki…)

Takrat smo se odločili, nič več nakupa dragih umetnih gnojil, škodljivih škropiv, Kmetovali bomo naravno – ekološko. Ohranili bomo čisto zemljo, vodo, zdrave živali, zdravo zelenjavo, dobro vest. Prvo ekološko kontrolo smo uspešno opravili leta 2000. Prejeli smo eko certifikat, ker spoštujemo in uresničujemo stroge smernice, ki jih določa uredba ekološkega kmetovanja. Ni nam žal  tudi po 23 letih bi sprejeli enako odločitev. Prvih nekaj let je zemlja res nudila manjši pridelek. Sedaj, ko je ustvarjeno naravno ravnovesje pa so tudi pridelki odlični.

Dela je veliko, časa malo. Da pa je zelenjava ročno pobrana in sveža zanjo skrbimo Petra, Zvone, osnovnošolec sin Ožbej in oma Romana. Vse šteje. Pri večjih akcijah (krompir…) so na voljo še trije starejši sinovi, ki ne živijo na kmetiji, ter seveda sorodniki in prijatelji. Vsi se vabilu radi odzovejo.

V lasti imamo tudi 19 ha gozdov. Redimo od 12 do 15 glav govedi – krave dojilje, nekaj prašičev, ter kokoši nesnice. Življenje na kmetiji nam popestrijo tudi muce in kuža Bobi.

Na 1500 m² velikih vrtnih površinah pridelujemo različno vrsto ekološke zelenjave, od tega imamo 1000 m2 pokrih površin, ki jo prodajamo v ekoloških zabojčkih, ki si ga lahko kupec poljubno sam sestavi. Predelujemo zelenjavo in sadje. Zelenjava je vložena ročno po lastnih recepturah. Prav tako sadje iz katerega predelujemo ekološki sok in razne džeme.

Nudimo tudi odlična ekološka jajca. Naše kokoši se gibljejo na travniku in so krmljena z ekološko domačo hrano.

 

Ponudba:

- Ekološko pridelana sezonska zelenjava in sadje z Zelen Brega

- Eko Vogelnikov začimbni piskrček

- Eko kokošja jajca

- Eko domače kislo zelje

- Eko domača rdeča pesa

- Eko domača kisla paprika

- Eko domači blagi kisli feferoni

- Eko domača mešana solata s fižolom

- Eko domače kisle kumarice

- Eko domača paradižnikova omaka z baziliko

- Eko pečen slivov džem

- Eko džem aronije

- Eko domači jabolčni sok

- Eko domača suha salama(sušene mesnine)

- Eko domača suha slama s čilijem(sušene mesnine)

- Eko domača suha slama z orehi(sušene mesnine)

- Eko domače jajčne testenine